VADBA OTROK IN MLADINE

VADBA OTROK IN MLADINE:

Pri vadbi otrok oz. mlajših starostnih kategorijah je razmišljanje trenerjev večinoma napačno, saj športnikom ne posvečajo (velikokrat tudi ne znajo) pozornosti za posebne kondicijske priprave. Vendar je ravno nasprotno, saj je obdobje odraščanja najbolj ključno in pomembno za razvoj gibalnih sposobnosti.

Zato je vadba z osebnim trenerjem še posebej priporočljiva, saj se zavedamo, da je športnik še v fazi razvoja, zato nikakor ne sme in ne more trenirati kot odrasel športnik. Pri treningu mladih smo velikokrat priča izbiri neustreznih vadbenih metod, količin, vsebin itd, kar posledično vodi do poškodb (zdravstvenih težav), ki pomembno vplivajo na potek športnikove kariere, velikokrat pa so tudi usodne, tako da športnik veliko prezgodaj konča svojo športno pot.

Z osebnim trenerjem je kondicijski trening usmerjen v razvoj vseh motoričnih sposobnosti, vendar je prilagojen razvojni stopnji otroka. Tako bo vaš otrok pod vodenjem, z primernim načrtom kondicijske vadbe napredoval v vseh motoričnih sposobnostih na varen in učinkovit način.


Najdi